john-schmidt-134321-unsplash.jpg

Motforestillinger

mot samtaleterapi

 "Jeg er ikke psykisk syk". En trenger ikke å definere seg som psykisk syk for å ha nytte av terapi. Har du et følelsesmessig problem eller mange tanker som "gnager" og hindrer deg i å ha det bra, så kvalifiserer det for samtaleterapi.

​​

 

 "Jeg får en diagnose". Du får ikke en diagnose av meg. Poenget er hvordan du har det og hva som er vanskelig for deg, uavhengig av diagnose

.

" Jeg har en diagnose som annen behandler har gitt meg Har du fått en diagnose fra tidligere vil spørsmålet være "Hvordan er det for deg?" og "Hva trenger du min hjelp til". Det viktigste er at du opplever å være i fokus, ikke diagnosen.

​​

"Jeg har det så bra på mange måter og jeg fortjener ikke hjelp. Andre har det verre". Du er like viktig som alle andre og fortjener hjelp på lik linje med alle andre. 

 

 "Jeg er alt for komplisert". Alle mennesker er kompliserte og har opplevelser som har vært vanskelige psykologisk. De fleste har også perioder med negative tanker og mange har "forestillinger" som hindrer dem i å leve ut sitt potensiale.

​​

 "Jeg må fortelle "alt" om min barndom". Du bestemmer hva du vil fortelle. Det viktigste er hvordan du har det nå, og dukker det opp noen minner fra tidligere bestemmer du selv om det er viktig og om du vil dele det med meg.

 

 "Det vil ta alt for lang tid". Det er selvfølgelig avhengig av hva du trenger hjelp til. Noen ganger kan en oppleve bedring etter noen få timer. Det vanligste er at vi kommer et stykke med fem timer, men at et sted mellom 5-10 gir best resultat.

 

"Jeg kommer til å bli dømt og kjenne på skam". Jeg vil ikke være et menneske som dømmer. Heller ikke påføre andre mennesker skam. Jeg bruker et tilbakemeldingssystem (feedbacc-informed - treatment FIT) før og etter hver time og scoorer høyt på spørsmål om mine kunder føler seg sett, hørt og respektert. 

"Det blir alt for dyrt". Det koster penger med terapi, på lik linje med andre tjenester i samfunnet. Kanskje en kan spørre seg; Hva er viktigst: Hvordan jeg har det i mitt liv mec følelser og forhold til andre mennesker eller andre ting jeg bruker penger på. (Frisør, kurs, abonnementer etc.) En mulighet er å spørre foreldre eller partner om å få det i gave til for eksempel jul eller bursdag. Et annet argument er at hvis terapien fungerer så kan det åpne opp for at en får frigitt ressurser i seg selv som på sikt vil være en inntjening både relasjonelt, faglig, i arbeidssammenheng og til slutt økonomisk. Med andre ord: Å investere i seg selv vil gi flere former for utbytte. 

"Etter terapi med Evelyn har jeg nå mer overskudd både privat og i jobbsammenheng.

Jeg har mer  lyst og får til mer av det jeg vil" 

Kvinne 54 år, Nordre Follo

Husk også min "Første time formøydgaranti"

     ​